Sužinokite, kuri paslauga Jums reikalinga
Pradėti
Paslaugos
Sužinokite, kuri paslauga Jums reikalinga
Pradėti
Kas yra biologinė odontologija ir kodėl reikia rinktis būtent tokią odontologiją?

Šiandien visa pasaulio modernioji medicina išgyvena tam tikrą paradigmą. Daugybė cheminių vaistų, sudėtingiausių operacijų, moderniausios įrangos negarantavo žmonių sveikatos. Tas pats ir odontologijoje. Todėl klinika “Aukštėja”, bendradarbiaudama su Didžiosios Britanijos ekologinės medicinos asociacija, JAV Loma Linda universitetu ir Tennant integracinės medicinos institutu pasuko tvaresnės sveikatai – biologinės odontologijos keliu. Jį trumpai ir pristatysim.

Biologinė odontologija pirmiausia pagrįsta holistiniu principu. Jūsų kiekvienas dantis yra atskiras organas, panašiai, kaip širdis ar plaučiai. Jis turi savo kraujotaką, dantį įnervuojančius nervus, limfos nutekėjimo kelius, savo funkciją ir glaudžiai sąveikauja su kitais organais ir visu organizmu. “Susirgus” vienam dančiui – daugiau ar mažiau “susirgs” ir visas organizmas, o esant blogai viso organizmo sveikatai – anksčiau ar vėliau “susirgs” ir dantys. Neveltui pačios pasaulyje prestižiškiausios JAV Mayo klinikos internetinio tinklapio pirmame puslapyje parašyta: “Burnos sveikata tai langas į jūsų bendrą sveikatą” (angl. Oral health: A window to your overall health).

Klinika “Aukštėja” yra viena iš prestižiškiausių ir aukščiausio lygio paslaugas teikiančių odontologijos klinkų Lietuvoje, įkurta prieš daugiau nei 20 metų, surengusi tarptautines odontologų konferencijas, seminarus ir praktinius kursus daugeliui kolegų odontologų. Mes teikiame visas odontologijos paslaugas, nuo profesionalios burnos higienos iki sudėtingiausių implantacijų sedacijoje ir mūsų pacientai – daugelis žinomų Lietuvos žmonių. Todėl paminėsime tik svarbiausias ir naujausias paslaugas:

Dentalinių infekcijų diagnostika ir šalinimas. Dažnai odontologai yra daug svarbesni gydant lėtines ligas (įskaitant onkologinius susirgimus), nei kitų sričų gydytojai. Dantų infekciniai židiniai (kariesas, infekcijos židiniai po nesandariomis plombomis ar karūnėlėmis, periodonto ligos, infekuoti dantų šaknų kanalai ir kt.) gali ne tik apsunkinti lėtinių susirgimų eigą, bet net juos sukelti. Šią teoriją įrodė JAV mokslininkas Dr. Weston Price paskyręs 25 metus kruopštiems tyrimams ir vadovavęs 60 mokslininkų tyrimo grupei. Kiekvieno danties sukandimo metu iš dantų infekcinių židinių patologiniai mikroorganizmai ir/ar jų toksinai (bakterijos gamina toksinus, vadinamus tioeteriais, o grybelinė mikroflora – glio-toksinus) patenka į periodontą, o iš ten į bendą kraujotaką, pasklinda po organizmą ir pažeidžia kitus organus. Todėl reikalinga preciziška infekcijos šaltinių diagnostika, infekuotų danties audinių pašalinimas, mikroskopinis danties kanalų užpildymas, senų nehermetiškų plombų ir karūnėlių keitimas naujomis.

Visiškai bemetaliai dantų implantavimo sprendimai. Naujausi moksliniai tyrimai rodo, kad titaniniai dantų implantai nėra visiškai tvarūs sveikatai. Alerginių reakcijų į titaną ir jo lydinius rizikos ir paplitimo temos plačiai aptartos mokslinėje literatūroje. Titaniniai implantai yra pagaminti iš komerciškai švaraus titano, bet realiai jie visi turi kitų metalų priemaišų ir oksiduojasi, bei paskleidžia metalų jonus po visą organizmą. Tie metalų jonai jungiasi su organizmo baltymais ir sudaro antigenus – haptenus, į kuriuos reaguoja mūsų organizmo imuninės sistemos T limfocitai. Taip susiformuoja vadinamaos IV tipo lėtos alerginės reakcijos, kurios gali pasireikšti po kelių mėnesių ar net metų įvairiais galvos ar raumenų skausmais, lėtiniu nuovargiu ir daugiau ar mažiau pažeisti bet kurį organą. Todėl mes esame bemetalės odontologijos klinika ir pacientams siūlome rinktis tik 100% bemetalius dantų implantus. Svarbu, kad visos implantų ir protezavimo dalys būtų bemetalės: bazės, varžteliai, atramos.

Alerginių reakcijų metalams nustatymas. Jei jau taip atsitiko, kad savo burnoje turite metalinių dalių (implantų, breketų, plombų…) patartume nedelsiant išsitirti, ar nesate alergiškas daugumai odontologijoje naudojamų metalų. Vieninteliai Lietuvoje tiriame IV lėto tipo alergines reakcijas metalams. Šį tyrimą tiesiog būtina atlikti, jei jau nusprendėte, kad pasirinksite metalo turinčius sprendimus kelyje į burnos sveikatą.

Kramtymo funkcijos ištyrimas ir sąkandžio atstatymas. Sąkandis – okliuzija ir smilkininis apatinio žandikaulio sąnarys( SAŽ) yra glaudžiai susiję su viso organizmo judėjimo aparato – kaulų, sąnarių, raumenų sistemos funkcija, bei centrinės ir periferinės nervų sistemos veikla.

Todėl atsiradus tokiems SAŽ sąnario funkcijos sutrikimo simptomams, kaip veido skausmas, SAŽ sąnario skausmas, sutrikus išsižiojimui, atsiradus migreninio pobūdžio skausmams, galvos ir kaklo skausmams, skausmui tarp menčių, ūžimui, spengimui ausyse, sutrikus miegui, atsiradus kūno asimetrijoms – būtina ištirti kraniomandibulinę funkciją (KMF).

Klinikoje Aukštėja pritaikyta unikali KMF tyrimo ir kraniomandibulinės disfunkcijos (KMD) gydymo metodika, kuri remiasi holistiniu požiūriu į žmogaus sveikatą. Gydymo procese bendradarbiaujama su gydytojais neurologais, osteopatais, kinezioterapiautais, radiologais, veido ir žandikaulių chirurgais, dantų technikais, bei integruojami naujausi biofizikinio gydymo pasiekimai (biomoduliatoriai) su biokranialinės terapijos ir neurokranialinės restruktūrizacijos metodais. Dažniausiai KMD yra sudėtinė kraniosakralinės disfunkcijos dalis ir jos gydymas įmanomas tik pirmiausiai atstatant kraniosakralinės sistemos funkciją, ištiesinant kūno asimetrijas, bei funkciškai restauruojant nudilusį, ar dalinai nudilusį sąkandį.

Profesionali higiena ir periodonto ligų gydymas. Profesionali burnos ertmės higiena yra svarbus faktorius ne tik burnos, bet ir viso organizmo sveikatai. Moksliškai įrodytas ryšys tarp periodonto uždegimo ir širdies bei kraujagyslių patologijos, diabeto, nevaisingumo, Parkinsono, Alzheimerio ir kitų ligų. Todėl profesionalią burnos higieną turi atlikti tik kvalifikuotas burnos ertmės higienos specialistas, o dėl periodonto būklės konsultuoti gydytojas – periodontologas specialistas.

Dantų balinimas. Vienintelis mažiausiai kenksmingas dantų balinimas yra profesionalus, t.y. atliekamas odontologijos klinikoje. Visais kitais atvėjais jūs rizikuojate apnuodyti organizmą peroksidais, nes dalis dantų balinimo medžiagų pateks į jūsų organizmą per burnos gleivinę bei seiles. Dantis balinančią medžiagą aktyvuojame lazeriu ar kitais šviesos šaltiniais, kurie pripažinti pačiais nekenksmingiausiais.

Skaitmeninė odontologija.“Ateities odontologija” vadinta skaitmeninė odontologija mūsų klinikoje įgyvendinta jau šiandien. Daugumą odontologinių procedūrų nuo diagnostikos, skaitmeninių dantų atspaudų, skaitmeninio dantų modeliavimo, frezavimo iki implantacijų planavimo atliekama skaitmeniniu būdu. Tai tikslu, greita ir patogu pacientui. Nenaudojamos jokios cheminės medžiagos. Moksliškai tai vadinama CAI/CAD/CAM sistema (computer aided impressions, design and manufacturing).

Sedacija. Jei odontologinis gydymas jums kelia nerimą ar skausmo baimę – jūsų paslaugoms sedacija. Jūs miegate, mes jus gydom. Miegas sveikatai nekenkia ir galite džiaugtis rezultatu vos pabudę. Jokio streso organizmui.

Gyvensenos medicinos konsultacijos. Keturi mūsų klinikos gydytojai turi Britų ekologinės medicinos asociacijos sertifikatus ir mielai patars jums gyvensenos klausimais: ar saugu būti vegetaru, ar nesveika valgyti riebalus, kas tas protarpinis badavimas ar ketoninė dieta.

Burnos sveikata yra daug svarbesnė jūsų bendrai sveikatai, nei manote jūs.

Patikėkite ją tik geriausiems specialistams.

Grįžti atgal į Aktualijas
Registracija
Registruotis galite internetu arba paskambine mūsų telefonu: +370 698 52451 WhatsApp
  • Vizitas klinikoje
  • Nuotolinė konsultacija
Pasirinkite PAGEIDAUJAMĄ laiką
Neteisingai arba nepilnai įvesti duomenys.

Šypsena – geriausia dovana

Pasirūpinkite savo artimiausiųjų sveikata bei padovanokite jiems apsilankymą Aukštėjos biologinės odontologijos klinikoje.

Dovanok!