Sužinokite, kuri paslauga Jums reikalinga
Pradėti
Paslaugos
Sužinokite, kuri paslauga Jums reikalinga
Pradėti
Terapinis dantų gydymas – plombavimas
Plombuojant atstatomi pažeisti dantų audiniai atkuriant dantų anatomiją, estetiką ir kramtymo funkciją
Tiksli diagnostika
Naudojamos pažangiausios skaitmeninės technologijos
Estetika ir funkcija
Kuriamos nuostabios šypsenos ir atstatoma kramtymo funkcija
Kokybė
Neprilygstami rezultatai, ilgalaikės garantijos
Profesionalumas
Aukščiausi gydymo standartai ir specialistų profesionalumas
Greitis
Rezultatas vieno apsilankymo metu
Komfortas
Aplikacinė, vietinė, laidinė nejautra ar sedacija (gydymas miegant)

Verta žinoti

  • Terapinio dantų gydymo metu plombuojant atstatomi pažeisti dantų audiniai naudojant biosuderinamas medžiagas tikslu atkurti dantų estetiką ir kramtymo funkciją jūsų nuostabiai šypsenai ir maksimaliai gyvenimo kokybei.
  • Naujausi žmogaus mikrobiomo tyrimai parodė, kad ėduonis (kariesas) yra lėtinė neinfekcinė liga kuri sukelia danties kietųjų audinių irimą. Šio susirgimo rizikos faktoriai yra tokie patys, kaip aterosklerozės, diabeto, padidinto kraujospūdžio ir kitų lėtinių neinfekcinių ligų. Danties ėduonis yra genetinių, fiziologinių, aplinkos ir elgsenos faktorių paseka. Susirūpinimą kelia tai, kad nors ėduonis yra išvengiamas susirgimas, jo paplitimas siekia virš 90% ir nemažėja per paskutinių 30 metų laikotarpį. Būtent dėl šių priežasčių klinikoje Aukštėja ėduonies gydymo ir profilaktikos protokolai yra grįsti pažangesniais biologinės holistinės odontologijos principais.
  • Pirmiausiai atliekama preciziška infekcijos židinių diagnostika su skaitmeninėmis intraoralinėmis kameromis, trimačiais dantų skeneriais, odontologiniais rentgeno aparatais, bei kompiuteriniu tomografu. Tai garantuoja diagnostikos, gydymo planavimo tikslumą, informatyvumą, paciento komfortą, aiškią vizualizaciją ir puikią paciento ir gydytojo komunikaciją.
  • Kaip minėjau, klinikoje Aukštėja, dantų ėduonies gydymo metodika remiasi holistiniu požiūriu į žmogaus sveikatą. Todėl pradinėje ėduonies stadijoje terapinio dantų gydymo metu, be gręžimo ir plombavimo, naudojama unikali “Icon” mikroinvazinė sistema, kurios pagalba pašalinamas pradinėje stadijoje aptiktas ėduonis ir sustabdomas jo plitimas išsaugant didžiąją dalį natūralių danties audinių.
  • Be to ypatingas dėmesys klinikoje yra skiriamas saugiam amalgaminių (gyvsidabrio turinčių) plombų išėmimui naudojant efektyvius vakuuminius siurblius, deguonies aparatus, burnos ertmę apsaugančią koferdamo sistemą bei apsaugines kaukes. Terapinis dantų gydymas teigiamai veikia viso organizmo balansą ir palaiko harmoniją.

Verta žinoti 2

  • Priekinių dantų ėduonis (kariesas) gydomas pasitelkiant gydytojo patirtį, profesionalumą, mikroskopines technologijas leidžiančias tausoti sveikus, bei pašalinti infekuotus danties audinius. 
  • Naudojant sluoksniavimo technikas, dailininkų teptukus, inovatyvias, biomimetinius reikalavimus atitinkančias medžiagas, nepriekaištingai atkuriamos net danties mikro- ir makro- struktūros, spalvos, formos taip sukuriant puikią estetiką.

Verta žinoti 3

  • Net 99% Lietuvos gyventojų dantys yra pažeisti ėduonies, kuris formuojasi ne tik sveikuose, bet ir senas ar nehermetiškas plombas turinčiuose dantyse.
  • Prieškrūminių ir krūminių dantų ėduonies pažeisti paviršiai atkuriami mikroskopiniu tikslumu minimaliai invazyviomis preparacijų technikomis, tausojančiomis danties audinius. 
  • Naudojame tik biosuderinamas medžiagas (plombas be Bisfenolio A), kurios harmoningai integruojasi į žmogaus organizmą bei leidžia atkurti kramtymo sistemos anatomines formas ir funkcijas, kad visa kramtymo sistema veiktų sklandžiai, be sutrikimų. 
  • Pasirenkant inovatyvias medžiagas išgaunama natūrali estetika, funkcija, patvarumas, ilgaamžiškumas, taip sukuriant nepastebimas, ilgalaikes restauracijas. 
  • Jei jaučiate nerimą ar jaudulį dėl odontologinio gydymo procedūrų rekomenduoju pasinaudoti sedacijos paslauga mūsų klinikoje “Aukštėja”. Sedacija, tai lengvas slopinimas, suteikiantis pacientui visišką ramybę ir komfortą odontologinių procedūrų metu.
Prieš
Po
KAINOS
Nuskausminimas aplikacinis 5€
Nuskausminimas infiltracinis 10€
Nuskausminimas laidinis 20€
Darbas su koferdamo sistema 20€
Darbas su optrageitu 10€
Skysto kompozito plomba 50€
Šviesoje kietėjančio kompozito plomba 80€
Pamušalinė skysto kompozito plomba 30€
Viso danties kramtomojo paviršiaus atstatymas plomba 160€
Viso danties kramtomojo paviršiaus estetinis-funkcinis atstatymas plomba 220€
Priekinio danties plomba 150€
Estetinis priekinio danties plombavimas (reikalingas antras vizitas) 250€
Poliravimas po estetinio priekinio danties plombavimo (antras vizitas) 35€
ICON terapija 80€ (vienas dantis)
DAŽNIAUSIAI UŽDUODAMI KLAUSIMAI
Kokia yra dantų ėduonies atsiradimo priežastis?

Dantų ėduonis (kariesas) – tai liga, kurią, sutrikus organizmo mikrobiomo balansui, savaiminiam danties valymuisi ir esant rūgštiniam seilių pH, sukelia dantų apnašose esančios bakterijos. Bakterijos išskiria kietuosius danties audinius ardančias rūgštis, todėl formuojasi danties pažeidimas: iš pradžių dėmė, o vėliau – ertmė. Taip pat įtakos turi nepakankamas fizinis aktyvumas, vitaminų ir mineralų trūkumas, farmakologinės medžiagos.

Kaip pastebėti besivystantį dantų ėduonį?

Pirminis dantų ėduonies požymis – tai spalviniai pakitimai ant danties paviršiaus – baltos arba tamsios dėmės, taip pat gali būti jaučiamas skausmas arba dantų maudimas valgant ar geriant šaltus bei karštus gėrimus. Pastebėjus bent vieną iš šių požymių, rekomenduojama kuo skubiau kreiptis į gydytoją odontologą.

Kodėl būtina gydyti ėduonies pažeistus dantis?

Naujausi tyrimai rodo, kad bakterijos, grybeliai ir jų toksinai esantys pažeistuose dantyse, gali sąlygoti ligas širdies-kraujagyslių sistemoje, smegenyse, sąnariuose ir kituose vidaus organuose. Todėl yra būtina kuo skubiau gydyti ėduonies paveiktus dantis, norint užtikrinti ne tik burnos ertmės, bet ir viso organizmo sveikatą.

Kas yra plombavimas pagal pavaškavimą?

Tai nudilusio sąkandžio atstatymas plombinėmis medžiagomis pagal dantų techniko pavaškavimą ant individualaus Jūsų dantų modelio. Pradžioje skaitmeniniu arba klasikiniu būdu yra nuimami Jūsų dantų atspaudai, pagal kuriuos gaminamas dantų modelis ir dantų technikas gali vaškuoti būsimų dantų anatomiją ant jo. Gydytojas atkuria dantų anatomiją plombinėmis medžiagomis remdamasis dantų techniko atllikto pavaškavimo duomenimis.

Ar plombavimo metu yra jaučiamas skausmas?

 Ne, nes patyręs gydytojas profesionalas taiko aplikacinę, vietinę arba laidinę nejautrą. Jei pageidaujama, siekiant sumažinti nerimą ir užtikrinti visapusišką komfortą viso gydymo metu, galima sedaciją t.y „gydymas miegant“.

Kaip apsisaugoti nuo dantų ėduonies ilgalaikėje perspektyvoje?

Svarbus sveikas gyvenimo būdas, pilnavertė mityba ir asmens burnos higiena. Rekomenduojama 2-3 kartus per metus apsilankyti odontologijos klinikoje profesionaliai burnos higienai su ozono terapija. Pastebėjus pirmuosius dantų ėduonies požymius, svarbu nedelsiant kreiptis į gydytoją odontologą.

Klinika
M. Valančius g. 19, Kaunas, Lietuva
Darbo laikas: I-V 9-19 val.
+370 698 52451
Mes susisieksime su jumis.
Neteisingai arba nepilnai įvesti duomenys.
Registracija
Registruotis galite internetu arba paskambine mūsų telefonu: +370 698 52451 WhatsApp
  • Vizitas klinikoje
  • Nuotolinė konsultacija
Pasirinkite PAGEIDAUJAMĄ laiką
Neteisingai arba nepilnai įvesti duomenys.

Šypsena – geriausia dovana

Pasirūpinkite savo artimiausiųjų sveikata bei padovanokite jiems apsilankymą Aukštėjos biologinės odontologijos klinikoje.

Dovanok!