Sužinokite, kuri paslauga Jums reikalinga
Pradėti
Paslaugos
Sužinokite, kuri paslauga Jums reikalinga
Pradėti
Biologinės odontologijos seminaras

Gegužės 25 dieną odontologijos klinikoje “Aukštėja” įmonės vadovės gydytojos odontologės Sandros Butkienės ir LSMU odontologijos fakulteto dekano prof. dr. Dainiaus Razukevičiaus iniciatyva vyko specializuotas mokslinis-praktinis seminaras odontologijos fakulteto studentams. Seminaro tema:

BIOSVEIKATOS KONCEPCIJA ŠIUOLAIKINĖJE ODONTOLOGIJOJE

Jo metu gydytoja odontologė Sandra Butkienė supažindino kolegas su naujausiomis odontologijos mokslo ir praktikos koncepcijomis, pristatė skaidres ir filmuotą medžiagą iš savaitę Šveicarijos biosveikatos akademijoje trukusios stažuotės, kurioje dalyvavo keturi klinikos “Aukštėja” gydytojai. Dentalinio streso ir “tylaus” uždegimo įtaka bendrai organizmo sveikatai, kramtymo funkcijos ir šypsenos estetikos atstatymas, biosuderinamų medžiagų naudojimas odontologijoje, lėtinės IV tipo alergijos metalams, keraminiai dantų implantai, vitaminų D3, K2 bei mineralų ir maistinių mikromedžiagų reikšmė odontologijoje – tai tik keletas iš labai svarbių temų, nagrinėtų seminaro metu. Sandra Butkienė supažindino studentus ir su biologinės odontologijos pradininko Weston A. Price monografija “Mityba ir fizinė degeneracija”.

Gydytoja odontologė Rūta Turčinskienė pademonstravo praktinį kramtymo funkcijos ištyrimą bei skaitmeninės odontologijos naujoves.

Studentus labiausiai sudomino revoliucinė dantų ėduonies teorija, kur dantų ėduonis traktuojamas ne kaip infekcinis, o kaip lėtinis neinfekcinis susirgimas, keraminės vienmomentės dantų implantacijos galimybės, labai dažnai sutinkamos ištrauktų protinių dantų srityje riebalinės degeneracinės osteonekrozės ir osteolizės (FDOJ) diagnostika, gydymas ir didžiulė neigiama įtaka bendrai organizmo sveikatai.

Odontologijos klinika “Aukštėja” bendradarbiaudama su LSMU odontologijos fakulteto dekanatu planuoja ir ateityje rengti panašius specializuotus seminarus.

Grįžti atgal į Aktualijas
Registracija
Registruotis galite internetu arba paskambine mūsų telefonu: +370 698 52451 WhatsApp
  • Vizitas klinikoje
  • Nuotolinė konsultacija
Pasirinkite PAGEIDAUJAMĄ laiką
Neteisingai arba nepilnai įvesti duomenys.

Šypsena – geriausia dovana

Pasirūpinkite savo artimiausiųjų sveikata bei padovanokite jiems apsilankymą Aukštėjos biologinės odontologijos klinikoje.

Dovanok!